Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.

dodaj pytaniei czekaj na odpowiedź dodaj przepisi ciesz się opiniami innych
Poleć znajomym
Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

Dodane przez: makowa_panienka , 21.6.2012 (16:33)
1 0
Składniki
  • jajka
  • mąka pszenna
  • mąka ziemnaczana
  • cukru
  • woda
  • proszek do pieczenia
Sposób przygotowania

Białka należy oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywno na pianę, powoli dodając cukier i po 1 żółtku, dalej miksować.

Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wymieszać i dodawać porcjami do masy jajecznej, mieszając. Następnie dodać wodę i miksowac dalej na niskich obrotach.

Przygotować blaszkę (tortownicę), wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Ciasto wlać, piec ok. 30 min. w temperaturze 180°C.

UWAGA: Piekąc biszkopt, należy pamiętać, aby nie otwierać piekarnika, bo ciasto może opaść.

Czas przygotowania

Ile porcji?

5

Występuje w odpowiedziach na pytania

Przepis na dobry biszkopt - ma ktoś? (1)

Podobne pytania

Przepis na dobry biszkopt - ma ktoś?

Dodane przez: czeslaw, 21.6.2012 (16:02)
Poznaj wszystkie kuchnie świata