Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.

dodaj pytaniei czekaj na odpowiedź dodaj przepisi ciesz się opiniami innych
Poleć znajomym

Jak zrobić chińską surówkę z białej kapusty?

Dodane przez: e-mati, 27.6.2012 (15:04)
2 0

Szukam przepisu na ten prosty a zarazem pyszny dodatek! Zna ktoś ?

dodaj odpowiedź

Za odpowiedź możesz zarobić nawet 10 punktów?

Wystarczy, że Twoja odpowiedź będzie uznana jako najlepsza.

odpowiedź (1)

Przydatność 100%

Sortuj wg:
2 0
Dodane przez: kwasno_pikantna, 29.6.2012 (11:10)

Polecam ten przepis :

1/2 białej kapusty
1 spora marchewka
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju ryżowego (można zastąpić oliwą)
1 łyżka pasty sambal
1 łyżeczka orzeszków zimnych (dla chętnych)
sól, pieprz

Kapustę poszatkować, posolić, odstawić, aby skruszała, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach lub pokroić w słupki, dodać do kapusty, następnie dodać sambal, wyciśnięty czosnek, olej lub oliwę i doprawić według uznania. Aby surówka nabrała orientalny charakter polecam posypać ją, zaraz przed podaniem, lekko pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

UWAGI :
Jeśli ktoś nie jest w posiadaniu pasty sambal, umieszczam domowy przepis: 10 papryczek chilli
4 łyżki oleju słonecznikowego
Po 1 łyżeczce cukru i soli

Papryczki myjemy, drobniutko siekamy wraz z nasionami, dodajemy olej, sól i cukier, miksujemy. Przesmażamy na patelni, przez ok 10 min na niewielkim ogniu, następnie przekładamy da słoiczka i pozostawiamy do ostygnięcia.

Poznaj wszystkie kuchnie świata