Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.

dodaj pytaniei czekaj na odpowiedź dodaj przepisi ciesz się opiniami innych
Poleć znajomym

Jak przyrządzić żabie udka w Polsce?

Dodane przez: b.chojnacki, 21.7.2012 (19:47)
2 0

Jak przyrządza się tradycyjne żabie udka? Muszą być świeże czy mogą być mrożone? Czym panieruje się je przed pieczeniem lub smażeniem?

dodaj odpowiedź

Za odpowiedź możesz zarobić nawet 10 punktów?

Wystarczy, że Twoja odpowiedź będzie uznana jako najlepsza.

odpowiedzi (2)

Przydatność 100%

Sortuj wg:
najlepsza
1 0
Dodane przez: elis, 22.11.2012 (14:39)

jak masz skąd kupić świeże, kup. jak nie, to polecam mrożone w sklepach takich jak PICARD, badz w dużych marketach.

po odmrożeniu moczymy w wodzie z mlekiem, potem osuszamy, solimy i peiprzymy, smażymy na maśle ok 15 minut, potem dajemy pietruszkę i czosnek i dalej zmażymy ok 10 minut. Podaję na ciepło z bagietką.

Nie stosuję żadnych marynat.

Na 15 udek daję 3 ząbki czosnku, pół natki pietruszki.

1 0
Dodane przez: elis, 22.11.2012 (14:40)

a oto moje ostatnie cudeńko :) Polecam tym którzy jeszcze nie jedli !

Poznaj wszystkie kuchnie świata