Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności.

dodaj pytaniei czekaj na odpowiedź dodaj przepisi ciesz się opiniami innych
Poleć znajomym

Grzyby - jak długo dusić?

Dodane przez: Patiii, 27.5.2012 (16:44)
1 1

chciałabym udusić z cebulą grzyby tylko nie wiem jak długo muszą się gotować żeby można je było udusić, no chyba, że wogóle nie trzeba ich gotować … pomóżcie dgyż nie chce otruć swojego chlopaka

dodaj odpowiedź

Za odpowiedź możesz zarobić nawet 10 punktów?

Wystarczy, że Twoja odpowiedź będzie uznana jako najlepsza.

odpowiedzi (2)

Przydatność 50%

Sortuj wg:
0 1
Dodane przez: acero, 29.5.2012 (11:59)

ja zawsze robię grzybki w sosie własnym. jakbyś chciała spróbować, to daję przepis

Grzyby duszone w sosie własnym

składniki
  • 1 kg grzyby świeże (borowiki, podgrzybki, kurki, pieczarki)
  • 2 cebule średnie
  • 100 g masło
  • 1 łyżeczka mąka
  • przyprawić sól i pieprz
  • do posypania koperek świeży
  • 2 łyżki śmietana 22%
sposób przygotowania

Zawsze do duszenia daję kilka rodzajów grzybów (j.w.). Wszystkie myję, czyszczę, przycinam, kroję i wrzucam do miski.

Cebulę obieram, drobno siekam i daję na patelnię na masło, aż się zarumieni. Następnie dodaję grzyby i duszę je na małym palniku ok.35-40 minut. Od czasu do czasu trzeba je przemieszać.

Pod koniec duszenia dodaję trochę mąki, sól, pieprz i śmietanę. Posypuję koperkiem i podaję z ziemniaczkami lub kluskami.

1 0
Dodane przez: makowa_panienka, 28.5.2012 (17:03)

grzyby należy dokładnie oczyścić, umyć i podsmażyć na patelni z mocno rozgrzanym tłuszczem razem, zaraz po obsmażeniu cebulki. gdy trochę się podsmażą, trochę podduszą się we własnym sosie. Trzeba mieszać je często, żeby nie dopuścić do przypalenia, a po 15-20 min zdjąć pokrywkę, aby nieco odparowały, dodać soli i pieprzu.

Podobne pytania

Jajka na twardo - jak długo gotować?

Dodane przez: czeslaw, 26.5.2012 (18:25)

Jak długo prażyć słonecznik ?

Dodane przez: adamwoli, 14.6.2012 (11:39)

Podobne przepisy

Grzyby duszone w sosie własnym

Dodane przez: acero, 29.5.2012 (11:59)
Poznaj wszystkie kuchnie świata